Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

ULTRAHANG JÁRTASSÁGI VIZSGA

A jártassági vizsga megszerzéséhez, illetve meghosszabbításához szükséges dokumentumok letölthetőek ide kattintva >>

TAGDÍJFIZETÉS

Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság

OTP Bank 11738008-20187668

Adószám: 18052648-1-42

Tagdíjjal kapcsolatos információk >>

Tagdíjegyenleg ellenőrzése >>

HÍREK (Részletek a hírek címére kattintva)

Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XIV. Kongresszusa (Keszthely, 2017. szeptember 7-9.)2017.02.22.

A Kongresszus helyszíne:
Balaton Kongresszusi Központ és Színház
8360 Keszthely, Fő tér 3.

A Kongresszus időpontja:
2017. szeptember 7-9.

Kedvezményes jelentkezés határideje:
2017. április 30.

Értesítő >>

Jelentkezési lap >>

A rendezvény honlapja >>

KEDVES KOLLÉGANŐK, KOLLÉGÁK!

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Szülészeti – Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XIV. Nemzeti Kongresszusának rendezési jogát 2017-ben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya nyerte el.
A korábbi rendezvények igen magas színvonala miatt, a 25 éve alapított, több mint másfélezer tagot számláló Társaság kétévente megtartott kongresszusának megszervezése nagy megtiszteltetés és egyben nagy kihívás számunkra.
A hagyományoknak megfelelően a XIV. zalai kongresszuson is egy szekcióban, jól követhető formában igyekszünk bemutatni a budapesti találkozó óta eltelt két esztendő szakmai újdonságait, felkért referátumok, kapcsolódó előadások és poszterek formájában. A Budapesten újdonságként bevezetésre került, GE által szponzorált gyakorlati kurzust tovább kívánjuk folytatni, melyen a legújabb technikai vívmányok mellett a szakma legkiválóbb képviselői segítségével, interaktív módon ismerkedhetnek meg egy-egy témakörrel.

Őszintén reméljük, hogy a festői Zala, Keszthely és Hévíz, a Balaton part és a kapcsolódó társasági programok méltó keretet biztosítanak e nagy múltú rendezvényhez és a szakmai gyarapodás mellett, résztvevőink kellemes kikapcsolódására is lehetőség nyílik és maradandó élményekkel gazdagodnak.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk a kongresszusra.

Dr. Vajda György
ov. főorvos, c.egyetemi docens
a Kongresszus társelnöke
a Szervező Bizottság elnöke

Továbbképző konferencia a magzati orvostan aktuális fejezeteiből2017.02.20.

Időpont: 2017. április 27-28.
Helyszín: Art Hotel Szeged, 6720 Szeged, Somogyi u. 16.

Kedves Kolléga!

Ezúton hívjuk meg mint előadót vagy mint részvevőt a „XIV. Down Szimpózium: Tudományos továbbképzés a magzati orvostan aktuális fejezeteiből” című 28 pontos tanfolyamunkra, amelyet 2017. április 27-28-án tartunk Szegeden, az Art Hotelben.

Az előadások és poszterek összefoglalóit a mellékelten küldött absztraktbejelentő lapon 2017. március 15-ig az office.ogen@med.u-szeged.hu e-mail címre szíveskedjenek eljuttatni! Az absztraktokat terveink szerint elektronikus formátumban fogjuk megjelentetni.

A kitöltött jelentkezési lapot a szervező iroda info@regio10.hu e-mail címére vagy postai úton a 6720 Szeged, Dugonics tér 12. alatti irodájába eljuttatni szíveskedjenek.

Sok szeretettel várjuk Önöket 2017-ben Szegeden!

Tisztelettel:

Dr. Széll Márta
tanszékvezető, egyetemi tanár

Dr. Szabó János
egyetemi tanár

Jelentkezés:
A jelentkezési lap beküldhető emailben (csatolt fájként az info@regio10.hu címre) vagy postán (Régió10 Kft. 6720 Szeged, Dugonics tér 12.)

JELENTKEZÉSI LAP >>

Céges részvételi és támogatási lehetőségek ügyében a Régió-10 Kft. munkatársát keressék.

Absztraktbejelentő lap >>

További részletes információk a rendezvény weboldalán >>

Tudományos információ:
Prof. Dr. Szabó János, egyetemi tanár és
Prof. Dr. Széll Márta tanszékvezető egyetemi tanár
SZTE ÁOK Orvosi Genetikai Intézet
Szegedi Alapítvány a Magzati Genetikai Betegségek Megelőzéséért és Gyógyításáért és a
Magyar Magzati Orvostudományi Társaság szakmai támogatásával
6720 Szeged, Somogyi B. u. 4.
Tel.: +36 62/545-134; Fax: +36 62/545-699
E-mail: office.ogen@med.u-szeged.hu

Általános információ:
Vörös Lilla
Régió-10 Kft. Kongresszusi Iroda
6720 Szeged, Dugonics tér 12.
Tel./Fax: +36 62 710 500, +36 20 935 1000
E-mail: info@regio10.hu

Tájékoztató a MSZNUT jártassági igazolások helyébe lépő, államilag elismert, hivatalos licencképzéssel és a licencvizsgával kapcsolatban felmerült gyakori kérdésekről2017.01.16.

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

A Magyar Szülészeti- Nőgyógyászati Ultrahang Társaság korábbi kongresszusának közgyűlésén, a MSZNUT Körlevelekben, a MSZNUT e-Hírlevél 50., 51., 52. számaiban és azok mellékleteiben részletes tájékoztatást adtunk az újonnan belépő licencképzésről és a licencvizsgáról. A képzésre és a vizsgára jelentkezés kapcsán (határidő 2017. 01. 31.) a gyakran felmerülő kérdésekre az alábbi összefoglaló tájékoztatást adjuk.

A Magyar Szülészeti- Nőgyógyászati Ultrahang Társaság (MSZNUT) a szakmai kollégium jóváhagyásával 1993-ban dolgozta ki, vezette be és működteti a hazai szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikai képzés, továbbképzés, vizsgáztatás, minősítés (MSZNUT „A”, „B”, „C” jártassági igazolás), minőségbiztosítás (jártassági igazolások évenkénti meghosszabbítása), nyilvántartás rendszerét. Ez a szakmában, a működési engedélyek kiadása, meghosszabbítása során, az igazságszolgáltatásban elfogadottá, a megjelenő szakmai irányelvben elvárássá vált. A MSZNUT, a szakmai kollégium támogatásával 2006-tól többször kezdeményezte a társaság által működtetett rendszer állami elismertetését. Államilag elismert, hivatalos, érvényes az a dokumentum (szakmai irányelv, minősítés stb.), mely rendeletben, az egészségügyi közlönyben és a minisztérium honlapján megjelent (18/2013. (III.5.) EMMI rendelet). A hivatalos, állami elismertetésre a licencképzésről, licencvizsgáról szóló, többször módosított 2016. 09. 30.-tól hatályos 23/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet adta meg a lehetőséget.

A szakmai kollégium támogatásával a MSZNUT javaslata alapján, a Debreceni Egyetem ÁOK Dékáni Hivatal Szak- és Továbbképzési Központ (DE ÁOK DH) kezdeményezésére a 2016. szeptemberében megjelent 23/2012. (IX. 14.) módosított rendelet 1. melléklet 19. pont, 2. melléklet 18. pont szerint vált lehetővé a különböző szakmák szakorvosainak 21 licencképzése között a szülész-nőgyógyász szakorvosok számára a Szülészeti- nőgyógyászati Ultrahang-diagnosztika Licenc államilag elismert, hivatalos licencképzése (12 hónap, 23/2012. (IX. 14.) 2. melléklet 18. pont) és licencvizsga elindítása. Ennek bonyolítását a Debreceni Egyetem vállalta fel. (Licencképzést a megfelelő személyi és tárgyi feltételek esetén a többi egyetem is kezdeményezhet). A licencvizsgákat, az egyetem által kiadott igazolás alapján a Nemzeti Vizsgabizottság (NVB) szervezi. A licenc megszerzéséhez a vizsga (tesztírás) mindenki (a MSZNUT jártassági igazolással rendelkezőknek is) számára kötelező.

A 12 hónapos licencképzés elindítása előtt a rendelet érvénybe lépése után egy éven belül lehetőség van a korábbi kompetenciabővítő képzés tanúsítására, érvényes…

A Debreceni Egyetem ÁOK Szak- és Továbbképzési Központ tájékoztató anyaga az új licenc bevezetésről - levéllel kapcsolatban2017.01.06.

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

A 2017. 01. 05.-én a MSZNUT e-Hírlevél 51. –ben írott tájékoztatónk utolsó mondata téves információt tartalmaz, melyet most pontosítunk.

A konkrét teendők:

A., Jelentkezés licencképzésre (licencvizsgára jelentkezés feltétele)

1., A Debreceni Egyetem ÁOK DH Szak- és Továbbképzési Központ Jelentkezési Lap LICENC képzésre (Előző teljesítés tanúsítvánnyal történő beszámítás alapján) kitöltése.

2., A mellékletek között kell csatolni a MSZNUT által kiadott, 2017-re érvényes „A”, „B” vagy „C” jártassági igazolás másolatát is (külön kérvényt MSZNUT jártassági igazolás bármelyikével rendelkezőknek NEM kell írni).

3., A kitöltött jelentkezési lapot a csatolmányokkal együtt a DE ÁOK DH Szak- és Továbbképzési Központba kell beküldeni 2017 01. 9-31. között.

B., Jelentkezés Licencvizsgára.

4., Az ENKK Nemzeti Vizsgabizottság Szülészet Nőgyógyászat Ultrahang Licenc Jelentkezési Lap kitöltése és a benyújtandó dokumentumok mellékelése. A licenc képzés teljesítéséről a DE Szak- és Továbbképzési Központhoz benyújtott jelentkezési lap, mellékletek - többek között a MSZNUT jártassági igazolás - alapján a Debreceni Egyetem állítja ki az igazolást, melyet az egyetem közvetlenül fog megküldeni a Nemzeti Vizsgabizottsághoz.

5., A kitöltött ENKK Nemzeti Vizsgabizottság Szülészet Nőgyógyászat Ultrahang Licenc Jelentkezési Lapot a dokumentumokkal (kivéve az egyetem igazolását) a Nemzeti Vizsgabizottsághoz kell megküldeni 2017. 01. 9-31 között.

A Debreceni Egyetem ÁOK Szak- és Továbbképzési Központ (DE ÁOK), valamint az ENKK Nemzeti Vizsgabizottság (NVB) jelentkezési lapjai a mellékletből, illetve a https://aok.unideb.hu/hu/szak--es-tovabbkepzes/szakkepzes/licenc/kepzes-nelkuli-licenc-vizsga >> honlapról is letölthetők.

Tisztelettel:

Prof. Dr. Tóth Zoltán
a MSZNUT elnöke

Mellékletek:

DE ÁOK DH Szak- és Továbbképzési Központ jelentkezési lap licenc képzésre előző teljesítés tanúsítvánnyal történő beszámítás alapján >>

Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Nemzeti Vizsgabizottság szülészet- nőgyógyászat

Tájékoztatás a minisztérium által meghirdetett licencképzésről és a licencvizsgáról.2016.12.20.

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

1., A többször módosított 2016. 09. 30-tól hatályos 23/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet értelmében szülész- nőgyógyász szakorvosok a Debreceni Egyetem Szak- és Továbbképzési Központ által meghirdetendő 12 hónapos specializációs Szülészeti- Nőgyógyászati Ultrahang- Diagnosztika licencképzésre jelentkezhetnek (a rendelet 2. melléklete, a licencképzés követelményéről letölthető ide kattintva >>), majd a képzés teljesítése után licencvizsgát tehetnek.

2., A licencképzés bevezetését megelőzően a rendelet hatályba lépésétől számított 1 éven belül
a) a licenc tartalmával megegyező kompetenciabővítő továbbképzést elvégzett, (meghosszabbított, érvényes „A”, „B”, „C” MSZNUT jártassági igazolással rendelkező) személy
b) az adott szakterületen legalább a licenc képzés időtartama háromszoros idejének megfelelő gyakorlattal rendelkező személy
a benyújtott kérvénye és dokumentumok alapján a licencképzés teljesítése nélkül jogosult a licencvizsga 2017. február – 2017. szeptember 30. közötti letételére.

A licencvizsgára 2017. január 9- 31. között lehet jelentkezni a Nemzeti Vizsgabizottságnál (az ENKK Nemzeti Vizsgabizottság Szülészet- Nőgyógyászat Ultrahang Licencvizsga tájékoztató és jelentkezési lap is letölthető ide kattintva >>).
A tájékoztató és a bankszámlaszám 2017. januártól az ENKK honlapján tekinthető meg.

Az ANTSZ működési engedélyek kiadásához, meghosszabbításához a licencvizsgát fogják kérni, a MSZNUT a továbbiakban jártassági vizsgát nem szervez.

A MSZNUT 2017-re érvényes, az eddig beérkezett kérvények alapján meghosszabbított jártassági igazolásait postáztuk. A meghosszabbítás feltételeiről a MSZNUT – e-Hírlevél 49.-ben (2016. október 26-i e-mailben) írtunk, illetve a www.msznut.hu honlapon is megtekinthető.

Felhívom a licencvizsgára jelentkezők figyelmét a határidők pontos betartására. A licencvizsgákat a Nemzeti Vizsgabizottság szervezi, bonyolítja és tartja nyílván, az ezzel kapcsolatos döntések a továbbiakban nem a MSZNUT kompetenciái.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok!

Prof. Dr. Tóth Zoltán
a MSZNUT elnöke


További hírek

Kattintson ide, ha 128 bites titkosított kapcsolaton (SSL - Secure Socket Layer) keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe.
Felhasználónév
Jelszó
 [ Emlékezzen rám! ][ Böngésző beállítása ][ Elfelejtett jelszó ][ Regisztráció ]


Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28